Merel Wirken


Na zes jaar Alpe d'HuZus tijd voor Alpe d'HuZes

Toen ik voor het eerst met de ziekte te maken kreeg was ik 4 jaar oud. Mijn lieve opa kreeg kanker. Toen snapte ik nog niet eens wat het was, maar toen hij overleed toen ik 8 was drong het pas tot me door wat voor ellende hij allemaal heeft meegemaakt. Tijd voor actie dacht ik. Samen met oma en vreemden die vrienden zijn geworden heb ik 7 jaar geleden voor het eerst de berg opgelopen. Zes jaar Alpe d'HuZus. Allemaal even bijzonder en op de top ben je dicht bij de hemel.

Nu ben ik bijna 14 jaar en toen vorig jaar een vriend van mijn oom overleed was ik aan het twijfelen of ik mee zou doen met de Zes i.p.v. de Zus. Vorig jaar na de zomervakantie overleed ook mijn bijzondere oma en daarna twijfelde ik geen seconde meer. Het is tijd voor nog meer actie!

1 keer die berg op is niet genoeg, 1 actie bedenken is niet genoeg. Niks vond ik genoeg. Ik vond dat ik niet tot het uiterste ging, maar dit jaar ga ik er verandering in brengen. Meer trainen, fit zijn, meerdere acties bedenken en tussendoor even bij mezelf bedenken dat het allemaal mogelijk is.

De eerste keer dat ik naar de alpe ging dacht ik: 'Wanneer was de eerste keer dat er iemand overleed aan kanker?' Nu denk ik: 'Wanneer is nou eindelijk de laatste keer!'

Ik geloof dat we met z'n allen een einde kunnen maken aan deze ellende. Ik hoop dat jullie mij willen steunen, want je maakt er niet alleen mij gelukkig mee maar heel veel anderen die er in geloven dat we aan deze ziekte een einde kunnen maken. Daar hebben we echt uw hulp bij nodig.

Dank u wel.

Merel