Karin Keustermans

  

Voor mama


Vandaag, ergens in april 2021, verander ik mijn bericht "Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes. Omdat ik er nu klaar voor ben.

Eerder schreef ik: Mijn lieve mama is al een aantal jaar aan het strijden tegen kanker. Ze is heel sterk en positief en ik ben zo trots op haar!
Nu schrijf ik met een brok in mijn keel: Mijn lieve mama heeft na jaren vechten, helaas de strijd tegen kanker verloren.

Vanzelfsprekend ben ik nog altijd super trots op haar. Hoe zij tot op het laatste moment  heeft gestreden en positief was.

Toen zij 3 jaar geleden de berg beklom, ging ik mee als supporter. Het is een van mijn mooiste ervaringen ooit geweest. Toen dacht ik: ooit ga ik dit ook doen.

Door onderzoek naar kanker is er gelukkig zo veel meer mogelijk dan een aantal jaar geleden. Dit heb ik van dichtbij meegemaakt. Door onderzoek hebben wij meer tijd met onze moeder gekregen.
Het is zo belangrijk dat dit door blijft gaan. Ik geloof dat je in de toekomst niet meer dood hoeft te gaan aan kanker. En om hier mijn steentje aan bij te dragen, wil ik dolgraag die berg op. Voor mama. Voor iedereen die met kanker te maken krijgt.
Opgeven is geen optie!

Karin