Anouk van Beijsterveldt


Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

1 op de 3 mensen krijgt de diagnose kanker

Mijn moeder was erg jong toen haar vader overleed aan de ziekte kanker. Hij liet vier tieners achter bij mijn oma. Veel steun kreeg het gezin, maar van een in het bijzonder. Een man die een soort tweede opa werd voor mij en waarvoor ik graag naar Friesland ging. Hij gaf de beste knuffels en kon goed luisteren. Helaas werd ook bij hem kanker geconstateerd en is hij onlangs toch nog onverwachts overleden. Wat had ik de hoop dat hij er nog was als ik de berg op ging.

Waarom krijgen lieve mensen kanker?

Mijn andere opa is ook overleden aan kanker. Voor mij kon dit toen niet onverwachtser! Hij was de meest actieve 80-jarige die ik kende. Hij was altijd aan het werk: hout hakken, voor de schapen zorgen, nog even het dak op om de schoorsteen schoon te maken of tijd maken voor ons (kleinkinderen). Niks was te veel. Toen bij hem kanker werd geconstateerd is het snel gegaan.

Helpt een gezond en actief leven ook niet tegen kanker?

Het mag niet zo zijn dat kinderen hun ouders te jong verliezen of ouders hun kinderen verliezen aan deze stomme ziekte. Deze ziekte zorgt voor groots verdriet bij partners, broertjes, zusjes, familie en vrienden. Om mij heen vechten mensen tegen kanker. Mijn steun en liefde gaat uit naar jullie. Voor jullie ga ik rennend deze berg trotseren!

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een mooiere wereld waarin kanker genezen kan worden en je hier niet meer dood aan gaat. Wil jij mij steunen?